"Túrótorta" aszalt paradicsommal és dióval (gluténmentes, laktózmentes, cukormentes - kompromisszumos paleo)
sponsored links
Ez nem édesség, hanem egy feltét, amit ehetünk salátával, magában, ha éppen ahhoz van gusztusunk. Nekem kihûlve ízlik, egy jó paradicsomsaláta kísérõjeként. Az allergének közül tojást és diót tartalmaz. Glutén, laktóz, cukor nincs benne.
30 dkg ToTu
2 tojás
1 fokhagyma, vagy 1/2 tk fokhagyma granulátum
só ízlés szerint
egy marék petrezselyem
1 kk oregánó
4 db aszalt paradicsom apróra vágva
3 dkg parmezán
1 marék dió
A dió kivételével mindent egy aprítógép táljába teszünk (ennek hiányában természetesen kézi mixerrel is össze lehet keverni) és simára turmixoljuk. Egy 20 cm-s (kicsi) kerek kapcsos tortaformába simítjuk, amit kibéleltünk elõtte sütõpapírral. A durvára vágott diót a tetejére szórjuk és 160 fokon 40-50 percet sütjük.
Recept forrása http://flat-cat.hu/2014/04/12/ricotta-torta-aszalt-paradicsommal-dioval/